چگونه فروشگاه اینترنتی‌مان را راه اندازی کنیم؟

فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید!

اول، شما نیاز به فروش محصولات دارید.

برای شروع راه اندازی فروشگاه اینترنتی، یا خودتان باید تولید کننده محصول باشید و یا کالای اشخاص دیگری را برای فروش در اختیار داشته باشید. به هر حال باید مشخص کنید چه نوع کالا یا محصول و خدماتی را میخواهید برای فروش در فروشگاه اینترنتی عرضه کنید. برای مثال  فروش خشکبار، محصولات بهداشتی، لوازم التحریر، … بصورت آنلاین عرضه می شود و خدماتی مانند کارواش، خشکشویی، تعویض روغنی اتومبیل و … نیز بصورت اینترنتی ارائه می شود. بنابراین شما باید نوع فعالیت‌تان را بر اساس توانایی، مهارت و تخصص خود معین کنید.

دوم، کجا و چگونه می خواهید آنها را به فروش برسانید؟

دو سوال بعدی که مطرح می شود این است که در کجا باید فروش را شروع کنید؟ و چگونه؟  در کنار وب سایت، شبکه های اجتماعی هم برای عرضع محصول و خدمات و فروش بسیار مورد توجه قرار گرفته است ولی طبیعی است که امکانات فروشگاهی در وب سایت‌ها بسیار بیشتر است و البته اعتماد خریداران به وب سایت ها بیشتر است.

با استفاده از تکنولوژی جنبه ها و نیازهای مختلف کسب و کار  را می‌توانید راحت تر و سریعتر نمایید و حتی با تعداد بسیار کمی نیروی انسانی و کارمند کارتان را آغاز نمایید.

اگر تصمیم گرفته اید که کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنید،  احتمالا از خودتان سوال می کنید: “حالا چه کار باید انجام دهم؟” با فرض اینکه شما قبلا می‌دانید که چه  خدمات و محصولاتی را میخواهید به فروش برسانید، چیزی که باید بدانید، این است که کجا و چگونه می‌خواهید آنها را بفروشید.

اما خبر خوب آن است که در مقایسه با فرایند ایجاد یا عرضه محصولات و انجام تحقیقات رقابتی، مراحل مورد نیاز برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین نسبتا ساده است. یعنی بخش ساده کار، راه اندازی فروشگاه آنلاین است.

راه کارهای فروش، بازاریابی، تبلیغات، جذب مخاطب، ایجاد و خلق مشتری و کسب درآمد، دارای اهمیت و سختی بیشتری نسبت به راه اندازی فنی سایت فروشگاهی شماست.

سوم، نام و برند شما چیست؟

همانطور که در دنیای فیزیکی و واقعی فروشگاه، شرکت یا کسب و کار شما باید دارای نام و هویت باشد در فضای مجازی نیز شما باید برای فروشگاه خود نام و برندی انتخاب نمایید که به آن دامنه (Domain)  می‌گوییم. پس نام جذاب، مناسب، کوتاه و معناداری انتخاب نمایید.

  • از نام های اختصاری که هیج معنا و مفهومی برای مخاطب ندارد پرهیز کنید.
  • سعی نمایید این نام تصویری در ذهن مخاطب تداعی کند تا نام شما در ذهن ماندگار شود.
  • از انتخاب نام های بلند که نوشتن آن سخت و طولانی است، خودداری نمایید.

 

چهارم، پلت فرم خود را انتخاب کنید

انتخاب پلتفرمی که برای ساخت فروشگاه آنلاین خود استفاده می کنید یک تصمیم مهم است. جذابیت بصری، ابزارهای فروشگاهی، روش های پرداخت و درگاه پرداخت و ابزارهای منطبق با استراتژی های بازاریابی، باید پایه گذاری شود. این موارد شما را در انتخاب پلت فرم محدود خواهد کرد تا به نتیجه مطلوب برسید. مثلا پلت فرمی که روش های پرداخت متنوع ندارد یا درگاه پرداخت آنلاین برایش تعریف نشده، هر چقدر هم جذابیت بصری داشته باشد، برای کار شما مناسب نیست.

از طرفی پلت فرم نه تنها باید اهداف کسب و کار شما را برآورده نماید، بلکه باید دانش فنی مورد نیاز آن را در خودتان بسنجید. فروشگاه آن لاین باید توسط شما هدایت شود. یا بین همکاران خود تقسیم کار نمایید، خودتان بخش فروش را هدایت کنید و شخصی(یا اشخاص) را برای امور فنی و تولید محتوا وب سایت نمایید. البته این استخدام‌ها نباید، کامل شما را از موضوع فنی دور نماید. شما نباید با موضوع فنی پلت فرم انتخابی، بیگانه باشید.

اکثر سیستم های تجارت الکترونیک به اندازه کافی کاربر پسند هستند که حتی کارآفرینان (در حوزه آنلاین) تازه کار می توانند یک فروشگاه را با حداقل زمان و تلاش ایجاد کنند. با این وجود، مهم است که یک پلت فرم مناسب انتخاب کنید که به سطح مهارت‌تان نزدیک باشد و در عین حال با روند تجاری شما هماهنگ باشد. موثرترین راه برای دریافت این نوع اطلاعات چیست؟ پرس و جو کردن از افراد فعال و صاحبان سایت های فروشگاهی قبل از خودتان.

پیشنهاد می کنیم، این پُست را هم بخوانید:  بازاریابی محتوا چیست؟

کاساندرا کمپبل، سرپرست بازاریابی محتوا در شرکت شاپیفای، می گوید: “با سایر صاحبان کسب و کار تجارت الکترونیک صحبت کنید در مورد آنچه که آنها استفاده می کنند، بیشتر بدایند.  و سپس خودتان آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید.” دیگر عوامل مهم برای پلتفرم، در نظر گرفتن محبوبیت سیستم تجاری، تفاوت در قیمت، مجموعه ویژگی ها، خدمات پشتیبانی و ادغام به ابزارهای نرم افزاری دیگر است.

دیوید شوارتز از شاپیفای گفت: “اگر صاحب کسب و کار مایل به انجام فروش بیشتر باشند، باید خیلی زود تصمیم بگیرند که  وبلاگ، خبرنامه و یا  امکان رزرو خدمات را از ابتدا در فروشگاه آنلاین ایجاد کنند. یعنی پلت فرم شما باید قابلیت توسعه را داشته باشد.

در راه اندازی فروشگاه  آنلاین، که مبتنی بر مشتری و ویژگی‌های تجارت داخلی ساخته شده است برای چیزهایی مانند خدمات به مشتری، حمل و نقل، تحقق خواسته های مشتری باید و ایجاد روش‌های نو در بازاریابی،  سنجیده عمل شود.

پنجم، مشتریان خود را بشناسید

به عنوان صاحب فروشگاه دیجیتال، افرادی که در سایت شما پول خرج می کنند اولویت شما هستند و شما می‌خواهید همه چیزهایی را که می‌توانید در مورد آنها بدانید. بر اساس محصولاتی که شما در حال فروش آن هستید، سعی کنید تصویری از مشتری ایده آل خود را در ذهن نقاشی کنید، سپس آنچه که شما باید انجام دهید، آن را در سایت خود قراردهید و او را به اندازه کافی، در طولانی مدت برای خریدهای متنوع آماده کنید.

جیمی دیوال، مامور ارشد محصولات Bigcommerce، گفت: “این به شما کمک می کند تا از طریق قیمت گذاری، معامله گران منحصر به فرد، متخصصین، تولید محتوا و سایر تاکتیک ها،  متمایز شوید.” “به سادگی، قبل از اینکه شما شروع به ساختن یک فروشگاه بکنید، باید از خودتان بپرسید که چرا باید کسی از شما خرید  کند.

این سوالمی توانند بر انتخاب پلت فرم فروشگاه اینترنتی و بر طراحی و عملکرد فروشگاه آنلاین تاثیر بگذارند.

مورگان کومفیلر، مالک بازسازی رویاهای آمریکایی در پیتسبورگ، گفت: “Etsy نه تنها به خوبی شناخته شده است، بلکه بر اساس داشتن وسایل دست ساز و باارزش ساخته شده است.” ” فروشگاه مبلمان من در Etsy راه اندازی شده است، زیرا این سایت، مشتریان را به طور خاص به دنبال نوعی از کالایی که من ارائه می کردم، جذب می کند.”

ششم، در طراحی سایت بیشتر دقت کنید

بسیاری از صاحبان کسب و کار در هنگام راه اندازی فروشگاه اینترنتی ، یک طرح بسیار زیبا یا طراحی  خیلی خاص برای وب سایت در نظردارند. اما برای افرادی که بدون هیچ تصوری از این فضا هستند، روش خوب آن است که شما با بررسی نمونه‌های واقعی از سایت های مشابه، جستجوهای فنی، کمک از افراد متخصص، همه چیز را برای خودتان شفاف نمایید.

حتما، در مورد نیازها و ابزارهای رفع آن نیاز برای خریداران وب سایت، بخوبی فکر کنید. به عنوان نمونه برای این موضوع:  آیا خریداران به طور معمول از طریق تلفن همراه صفحات سایت را مرور می کنند و یا در دسکتاپ خود می بینند؟ یعنی شما باید برای هر دو سناریو آماده شوید، به این معنی که پلتفرم انتخاب شده باید پاسخگوی کاربران تلفن همراه هم باشد.

کمپبل میگوید: “نحوه نمایش سایت برای ایجاد اعتماد و جذب مشتریان بسیار مهم است.” “مهم است که یک طراحی تمیز و ساده داشته باشید که همچنین باید واکنشگرا باشد تا بتوان آن را در هر نوع دستگاهی(تبلت،موبایل) مشاهده کرد.”

از نظر اعتماد سازی، تانیا رجاس، مدیر تجارت GoDaddy، توصیه می کند که آدرس کسب و کار و شماره تلفن خود را حتما برجسته کنید، تا خریداران بدانند که با یک صاحب فروشگاهِ با هویت برخورد دارند.

می‌توانید یک بخش اختصاصی برای توصیفات مشتری یا اشخاص، در مورد خودتان داشته باشید. یا این که داستان کسب و کارتان را تعریف کنید و اینکه چرا کسب و کارتان را شروع کردید.

عکاسی محصول یک نقطه تمرکز دیگر است. تصاویر، نقش مهمی در کسب و کار آنلاین  ایفا می کنند؛ زیرا آن ها نماینده اولیه ای و اولین تداعی کننده ذهن، از آنچه مشتریان خریداری می کنند، هستند. همیشه تصاویرِ با کیفیت بالا،  از محصولات خود بگیرید و سعی کنید عکس در محیط و فضای زندگی روزمره باشد، مشتریان بتوانند ببینند که محصولات چگونه در محیط ظاهر می شوند.

پیشنهاد می کنیم، این پُست را هم بخوانید:  7 دلیل بزرگ بر اهمیت وب سایت در کسب و کارهای کوچک

هفتم، استراتژی بازاریابی خود را برنامه ریزی کنید

دریافت اولین سفارش لحظه ای بزرگ برای هر فروشگاه اینترنتی است، اما مشتریان باید قبل از سفارش دادن، به طریقی وب سایت را ببینند و  به آن مراجعه کنند.

راجاس از شیپـفای می گوید: “ما مشتریانی را می بینیم که به محض اینکه فروشگاه خود را راه اندازی می‌کنند، منتظرند محصولات به فروش برسند”. “آنچه آنها نمی دانند این است که برای به دست آوردن فروش، آنها باید بر اساس یک استراتژی بازاریابی عمل کنند.”

اکثر فروشگاه های آنلاین باترکیبی از رسانه های اجتماعی، بهینه سازی جستجوگرها(سئو) و بازاریابی ایمیلی برای ایجاد بازدیدکننده سایت، استفاده می کنند. همانطور که سایت رشد می کند، بررسی کنید چه روشی کارآمد است و بر روی آن سرمایه گذاری کنید.

اگر متوجه شدید فروش بیشتر از ایمیل ها یا رسانه های اجتماعی کسب کرده اید، تمرکز خود را دوباره تنظیم کنید. می توانید در بازاریابی، آزمون انجام دهید. بسیاری از پلتفرم های تبلیغاتی بزرگ، از جمله گوگل و فیس بوک،  اکانت و اعتبارات آزاد، برای کسب و کارهای جدید ارائه می دهند، و فرصتی برای تست های تبلیغاتی برای درک هزینه های خرید مشتری و نرخ تبدیل را فراهم می کنند.

جیمی دیوال می گوید: “اگر شما یک کسب و کار جدید با نام تجاری جدید هستید، نیاز به ترافیک از طریق تبلیغات برای جذب مخاطب دارید. “اکثر SMB ها با توجه به قدرت هدف گیری شدید پلت فرم آگهی فیس بوک، به طور فزاینده به فیس بوک نگاه می کنند،.”

با این حال، جیمی دیوال  اشاره کرد که تبلیغات فیس بوک می تواند بسیار گران باشد، بنابراین عاقلانه است برای شروعی کوچک و محلی، با هدف قرار دادن شهر خود برای اولین بار اطلاعاتی از رفتار خرید مخاطبان بدست آورید. او می گوید: ” تحلیل مخاطب می تواند، هزینه را کاهش دهد و کاهش هزینه برای درک رفتار مخاطبین در هنگام هدایت و پیشبرد کسب و کار کمک می کند.”

هشتم، انتظار چالش داشته باشید

هنگامی که شما فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی می کنید، دلسرد نشوید. گذشته از هر گونه چالش های فنی بالقوه، نقاط سخت برای کسب و کارجدید، در اطراف کسب و کار نوپا، تولید و گسترش می یابد.

کمپبل می گوید: “این  اتفاق تقریبا می‎افتد آنچه که قصد فروشش را دارید، عرضه کنندگان ش را چگونه بیابید؟  چگونه محصولات خود را دریافت کنید؟ چه مقدار خرید کنید تا براحتی به فروش برسد! ” پس کوچک و محدود شروع کنید تا بعدا گسترش دهید. سفارش مقادیر کمتر کالا،  به شما امکان می دهد تا از مشتریان بازخورد دریافت کنید و قبل از انجام هر کاری، ذهن و شرایط خود را آماده کنید.”

تا آنجا که امکان دارد، بهتر است خودتان را برای شروع آهسته آماده کنید. اکثریت قریب به اتفاق مخاطبان که از یک فروشگاه اینترنتی بازدید می کنند، خریدی ندارند و به طور متوسط ​​فقط در حدود سه مورد  از 10 مورد است که خرید صورت می‌گیرد.

رجاس گفت: “اگر شما در یک استراتژی بازاریابی موفق نبوده اید و فعالیت هایی برای بهینه سازی سایت خود  انجام داده اید، و هنوز هم هیچ گونه فروش را نمی بینید، خود را در جایگاه  و مقابل مخاطبین خود قرار دهید و نظرات را دریافت کنید”. ” این امر می‌تواند مسئله قیمت گذاری باشد، یا ممکن است محصول واقعا مشکلی را حل نمی کند که مشتری به آن نیاز داشته باشد.”

در نهایت، مزایای فروشگاه اینترنتی – مانند هزینه کم، عدم محدویت مکان و زمان و دسترسی مشتریان جهانی، چالش های بالقوه ای هم دارد.هر شکل از فروشگاه آنلاین را میتوانید  انتخاب کنید، مهم این است که چشم انداز استراتژیک، اهداف بلند مدت وبهینه سازی مستمر همیشه رعایت کنید و خود را در جایگاه مشتری قرار دهید و آنگاه تصمیم‌گیری نمایید.

 

::وب کاربر :: مقالات بازاریابی اینترنتی ::

:: علی شیرازی ::
۱۳۹۸/۵/۲ ۶:۵۷:۳۴

ثبت ديدگاه

ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان این فایل آموزشی را دریافت کنید یک فایل، 8 تکنیک و حدود 4 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم
از شـما متـشــکریــم . ایمـیـل بـرای شـما ارسـال شــد. شما آماده برای دانلود هستید!
ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان این فایل آموزشی را دریافت کنید یک فایل، 5 نکته و حدود 6 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم
ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان 3 فایل رایگان آموزشی را دریافت کنید، 3 فایل حدود 10 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم