گام‌های راه‌اندازی استارت‌آپ به زبان ساده

این روزها، دنیای مجازی و دیجیتال، ابزار و برنامه های مبتنی بر تلفن همراه  و اینترنت، فراگیر شده است. با حضور شبکه جهانی وب در همه جا، هر کسی امکان دسترسی به مخاطبان و کسب درآمد حاصل از این دسترسی را از هر نقطه با اتصال به اینترنت در هر زمان، 24-7. روز هفته دارد. لذا، هرجا که اتصال به اینترنت وجود دارد، یک کسب و کار بالقوه وجود دارد و  جایی که مقیاس وجود دارد فرصت عظیم وجود دارد.

هر چه افراد بیشتری به جای کار برای دیگری، به دنبال شروع کسب و کار شخصی به منظور کنترل مجدد زندگی خودشان هستند، این محیط برای کارآفرینان هیجان انگیزتر می‌شود. با وجود گذشت تنها 20 سال از عمر شبکه جهانی وب، یک فرصت بی‌بدیل برای کارآفرینان فراهم شده تا محصولات، خدمات و تخصصشان را به یک بازار بسیار بزرگ‌تر از قبل بفروشند. به لطف تکنولوژی و انقلاب دیجیتال، عملیات وب جهانی می‌تواند از هر مکان مدیریت شود. (آمازون و گوگل زندگی خود را در شرایط بسیار محدود و کوچک آغاز کردند و eBay در یک اتاق خواب تاسیس شد). امروز، زمانی که استارت‌آپ‌ها کسب و کار خود را آغاز می‌کنند، درهای تمام جهان به روی آنها باز است. جهان  به معنای واقعی کلمه صدف یک کارآفرین است.

 

نسل E (نسل کارآفرین و نسل وب) یک نسل باز است. نه تنها پذیرای ایده های جدید ما به عنوان انسان، بلکه اطلاعات، محصولات، افراد و فرصت‌های جهان امروز آشکارا در دسترس همه هستند. در واقع، هر چقدر دنیای فیزیکی به  حالت استعاره‌گونه‌ای در حال کوچکتر شدن است، جهان فرصت‌ها همواره  رشد می‌کند. جان موئن موسس موفق سایتwww.graphicmaps.com  اعتقاد دارد که بهترین هیچ چیز هنوز انجام نشده است.  اما سوال اساسی که در اینجا مطرح می‌‌شود این است که گام‌های اصلی ایجاد استارت‌آپ آن‌لاین کدامند؟

گام اول- شناختن نیازها و خواسته‌ها: اولین وظیفه شما در این شغل این است که با بازار هدف خود را بشناسید که در واقع همان مشتریانی هستند که خدمات یا محصول شما را خریداری می‌کنند. ببینید چگونه می توانید به بهترین نحو نیازهای آنها را پاسخ دهید و جذب کسب و کار خود کنید. این کار تنها باشناسایی دقیق خواسته‌های آنها امکان پذیر است. موفقیت در این نوع کسب و کارها تضمین شده نمی باشد اما بستگی زیادی به تلاش و اشتیاق شما دارد.

گام دوم- تعیین کنید چه چیزی برای ارائه دارید: برای این کار، ابتدا فهرستی کامل از تمام کالاهایی که می خواهید برای فروش بگذارید و یا خدماتی که می‌خواهید در آینده به مشتریانتان ارائه دهید تهیه کنید. در مرحله بعد تنها به این فکر نکنید که چه کالا و خدماتی را می توانید به صورت آن‌لاین ارائه دهید، بلکه منبع تامین آنها و دسترسی به تامین‌کنندگان نیز باید مد نظر قرار گیرد. در کسب و کار آن‌لاین خود تا می توانید خاص و منحصر به فرد باشید و سعی نکنید همه کارها را با هم انجام دهید، بلکه تمام تلاشتان این باشد که یک کار را به بهترین نحو انجام دهید. هرچه کسب و کار منحصربه فردتری داشته باشید مشتریانتان هم خدمات خاص‌تری دریافت می‌کنند.

پیشنهاد می کنیم، این پُست را هم بخوانید:  7 دلیل بزرگ برای داشتن وب سایت در کسب و کارهای کوچک

گام سوم- با یک طرح کسب و کار الکترونیکی شروع کنید: برای شروع یک کسب و کار جدید تعیین اهداف و تدوین استراتژی‌ها به منظور دستیابی به آن اهداف حیاتی است. یک طرح کسب و کار یاBusiness plan  برای این منظور نیاز است. یک طرح کسب  کار خوب منحصر به مرحله راه اندازی کسب و کار نیست و در ادامه مسیر هم کارآمد است. برای تعیین هدفی خاص برای کسب و کارتان سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • چرا می خواهم کسب و کاری راه اندازی کنم؟
  • چرا می خواهم این کسب و کار در فضای مجازی باشد؟
  • چه چیزی را می خواهم به صورت آن‌لاین بخرم؟
  • چه چیزی مرا مجاب به خرید آن می‌کند؟

مطمئن شوید که ایده روشنی برای شروع دارید و دقیقا بدانید که به کجا می‌خواهید بروید و بدین ترتیب در بلندمدت با موفقیت بیشتر و ریسک کمتری روبرو خواهید بود.

گام چهارم- استقرار سخت افزار و نرم افزار: یکی از بزرگترین مزایای کسب و کار در فضای مجازی عدم نیاز به داشتن دفتر کار و تجهیز آن است و انجام آن حتی در گوشه ای از منزل نیز امکان پذیر است. اما آنچه برای شروع لازم است عبارتند از: خرید دامنه برای سایت، خرید هاست، طراحی و ساخت وب‌سایت، خرید و نصب تجهیزات کامپیوتری و سرمایه‌گذاری اولیه(معمولا سرمایه اندکی برای شروع لازم است).

گام پنجم- پیداکردن افرادی که می‌توانند به شما کمک کنند: برای خود تیم بسازید. پرداخت هزینه برای در اختیار داشتن متخصصانی که مسیر درست را در کسب و کارتان به شما نشان می دهند و کار شما را طراحی کرده و برای آن برنامه مناسب تدوین می کنند مقرون به صرفه است. نسبت به استفاده از متخصصان این حوزه بی میل نباشید زیرا هزینه هایی را که امروز و در بدو کار بابت آنها پرداخت می‌کنید نوعی سرمایه‌گذاری است که درآینده منجر به سود و موفقیت بیشتر می‌گردد. اگر به دنبال شریک تجاری هستید سعی کنید کسی را انتخاب کنید که نقاط ضعف شما را پوشش دهد و به نوعی یکدیگر را تعدیل کنید. مثلا اگر شما در روابط عمومی و یا فروش و بازاریابی قوی هستید فردی را انتخاب کنید که مهارت کافی در کار با کامپیوتر یا طراحی صفحات وب داشته باشد.

مرحله ششم- طراحی وب‌سایت: یک وب‌سایت با نام دامنه خوب که به آسانی در وب پیدا شود،‌ محتوای غنی داشته و هویت گرافیکی منحصر به فردی داشته باشد،‌ ایجاد کنید.

پیشنهاد می کنیم، این پُست را هم بخوانید:  استراتژی توسعه بازاریابی محتوا(بخش اول)

گام هفتم- راه‌اندازی سیستمی برای فروش: برای موفقیت در  کسب و کار داشتن سیستمی برای سفارش و ارسال کالاها در زمان مشخص، ردیابی و ردگیری موجودی و امور مالی است و در این شرایط محیط امنی برای مشتریان آن‌لاین فراهم می‌گردد. کانال‌های چندگانه فروش،‌ ارسال و پرداخت را فراموش نکنید.

گام هشتم- ارائه خدمات شخصی: اینترنت بهترین مکان برای ارائه خدمات شخصی به کاربران و مشتریان است و سرویس‌دهی به مشتریان در اینترنت به معنی آن است که همیشه در دسترس باشید و به سرعت نیازهای آنان را پاسخ دهید. با کمک به مشتریان در حقیقت به خودتان کمک می کنید زیرا علاوه بر اعتبار وفاداری هم بین مشتریان ایجاد می‌کنید. کلید رقابت کسب و کارهای کوچک با کسب و کارهای بزرگ ارائه خدمات بسیار ویژه به مشتریان است. همراه با فروش دانش و تجریبه خود را هم به اشتراک بگذارید. وب‌سایت خود را به یک منبع تبدیل کنید. مرتب ایمیل بفرستید.

گام نهم- رسانه‌ها و دیگران را آگاه کنید: در اینجا احتیاج به استفاده از تکنولوژی‌های بالا برای شناخته شدن و یا صرف پول زیاد برای تبلیغات نیست. اینترنت راه‌های موثر و خاصی را برای تبلیغات در اختیار کسب و کارهای کوچک قرار می‌دهد که عبارتند از:

  • خدمات جستجو( Search services)
  • ایمیل(e-mail)
  • گروه‌های خبری(News group)
  • فهرست ایمیل‌های الکترونیکی(Electronic mailing lists) و…

سایت خود را در سرویس‌های جستجو در اینترنت قرار دهید و کل اینترنت را در اختیار داشته باشید!

گام دهم- بازبینی، تجدیدنظر و بهبود: برای هر کاری که انجام می‌دهید باید استانداردی را در نظر بگیرید و بر مبنای آن موفقیت یا شکست خود را ارزیابی کنید. باید موفقیت را برای خود تعریف کنید و بعد از دوره‌ای معین کسب و کار خود را ارزیابی کرده و قدم هایی برای بهتر شدن آن بردارید. ممکن است کسب و کار شما خوب پیش رفته باشد و بتوانید برای خرید تجهیزات بیشتر سرمایه‌گذاری کنید و یا خدمات بیشتری ارائه دهید. کسب درآمد فقط یکی از راه‌های موفقیت است اما خیلی از کارآفرینان به دنبال کسب درآمد نیستند و هدف‌های دیگری را دنبال می‌کنند. به روز رسانی مداوم و مرتب وب سایت بسیار بهتر از رو کردن یک سایت کامل و بی نقص و به یکباره است. دیدن پیشرفت و رشد تدریجی سایت یکی از بهترین چیزها در کسب و کار آن‌لاین است. کسب و کارهای اینترنتی نیاز به ارزیابی و بازبینی فعالیت هایشان بر یک مبنای معین دارند.

به طور کلی باید بگویم، کسب و کار اینترنتی یک فرآیند آزمون و خطاست و برخی بهتر از دیگری کار می‌کنند که تعهد بلند مدت و فرآیندی رو به جلو لازمه آن است. درس گرفتن از اشتباهات و کسب سود بعد از آن، بهتر از ریسک نکردن است. انشاء‌الله در مجال‌های بعدی  جزئیات بیشتری از گام‌های فوق خواهم گفت.

۱۳۹۷/۱۲/۲۷ ۷:۴۲:۳۹

ثبت ديدگاه

ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان این فایل آموزشی را دریافت کنید یک فایل، 8 تکنیک و حدود 4 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم
از شـما متـشــکریــم . ایمـیـل بـرای شـما ارسـال شــد. شما آماده برای دانلود هستید!
ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان این فایل آموزشی را دریافت کنید یک فایل، 5 نکته و حدود 6 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم
ایمیلتان را وارد کنید تا همین الان 3 فایل رایگان آموزشی را دریافت کنید، 3 فایل حدود 10 دقیقه مطالعه
مطمئن باشید ایمیل مزاحم ارسال نمی کنیم